tisdag 6 maj 2008

Myntalikör

Myntor är ofta växtvilliga plantor. Skörda mycket av den så breder den inte ut sig i hela örtagården.

Myntalikör
3,5 dl ljus rom
ca 10 kvistar mynta
1 dl socker

Mosa myntan i en burk med sockret. Häll på rom. Låt stå ca 1 timme. Skaka burken lite då och då så allt socker löser sig. Sila bort bladen och häll upp på en vacker flaska. Den gröna färgen dämpas ganska fort och blir lite brunaktig i tonen. Så om man vill piffa upp den lite vid serverig droppa på lite grön karamellfärg. Servera med is i majsolen!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hittade din blogg av en slump och fastnade direkt. Jag blir glad av den, är lite inne på detta själv att utesluta så många som möjligt av alla halvfabrikat men när man som jag bor i lägenhet är det svårt att odla själv etc. Gillar också att baka och hittar på egna brödrecept ibland med mer eller mindre lyckat resultat. Är det ok om jag länkar till dig?

Frida sa...

Charlotte: Jag blir glad av att du blir glad!
Själklart är det ok att länka.

En liten AnCa sa...

Vad läckert det där såg ut!!! Mynta har jag aldig provat, vad kan man använda det till mer än till likör???

// AnCa

Lotta 8`) sa...

God morgon :)
Jag är en frekvent läsare av din blogg och vill bara säga tack för receptet på Myntalikör - det ser så gott ut så det skall jag säkert testa. Är det ok för din del, att jag i min blogg, visar receptet och länkar vidare till din blogg?
Ha en bra dag :)

Anonym sa...

Tack för receptet! Detta skall defenitivt göras och serveras i juni då solen är varm på vår altan.

Frida sa...

AnCa: Mojjito!
Jag är inte en stor användare av mynta (förutom till mojjitos) är inte mycket för att stoppa den i mat. Men har provat mynta i äppledricka, det funkar bra.
Sett många recept där man marinerar jordgubbar i sockerlag med mynta. Har inte provat detta ännu. Är rädd att man förstör de goda jordgubbarna :)

Lotta: Helt ok att visa receptet och länka!
Det var även gott. När jag gick ut i trädgården igår eftermiddag med ett glas likör i handen hoppades jag att ingen skulle se mig, vad skulle de tro. Ensam en tisdagseftermiddag - drickandes likör ?? (Jag smuttade ju bara..)

Liza: Jag har hört rykten om 27 grader på söndag. Om detta är sant så tycker jag vi ska sitta i solen och dricka likör!