Här kommer receptet på kexen, jag har inte hunnit prova dem med farinsocker.
Detta är en mycket liten sats, mitt tips är att minst dubbla, ev 4-dubbla när man ändå är igång!
2 dl fullkornsvetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk socker
½ tsk bikarbonat
75 g smör
saften av ½ citron
ca 1 msk mjölk
1 krm salt
Kör havregrynen i matberedaren tills de är krossade. Tillsätt allt torrt och pressa över citronen. Lägg i smöret i klickar, kör tills det är smuligt. Häll ner mjölk när maskinen är igång, tillsätt lagom tills det blivit en 'deg'.
Kavla ut tunnt, ca 3 mm och ta ut runda kakor, nagga och grädda i 175 grader ca 15 min.
Dessa 'utstickare' har jag i butiken och de använder jag till tex kex och tekakor. De är krusiga på ena sidan och släta på den andra! Till digestivekexen använde jag 7 cm måttet.
9 kommentarer:
Åh jag längtar efter att få prova dessa kex! Har väntat på receptet men nu förstår jag ju varför det dröjt! Hoppas att du känner dig pigg o kry igen!
Kram AnCa
Skönt att du har kryat på dig! Det är så trist att ligga sjuk. Jag ska prova att baka dessa godingar. Härligt!! Stort tack för receptet!
/Märit
Så bra att du blivit frisk! Ser mycket fram emot att testa receptet!
Äntligen nån som har ett schysst digestive-recept. Tack!
Lyckades bra med att "veganisera" dem, mjölkfritt margarin och havremjölk. Mmmm...
Nu äntligen blev det av att jag bakade dem - jättegoda! Helt fräckt har jag också publicerat receptet (med tydlig hänvisning till dej). Är det ok? (Annars tar jag bort det på direkten.)
Viktoria: Helt ok! De ser fina ut. Kul att du gillade receptet.
Hej, tack för receptet pa digestivekexen!! Jättegoda!Behöver dem när jag bakar cheescake. Bor i Österrike och här finns inte digestivekex att köpa (ikea har haft men slutat att sälja dem)
Hälsningar fran Ann-Christin
Tack för ett bra recept på digestivkex. Ser fram emot att äta dem!
Nu har jag också testat och de blev jättegoda!! Dock är jag en "sweet tooth" och skulle kunna tänkt mig dem lite sötare, men de var verkligen smarriga nu också :)
Skicka en kommentar