tisdag 20 januari 2009

Kurts Gourmet Glögg

Hur konstigt det än verkar kommer här ett recept på glögg. Det är ju fortfarnade kallt och ruggigt ute och en glögg kan sitta fint! Framförallt vill jag ha kvar receptet till nästa jul, då även jag kan mer än smutta på glöggen.

Att driva företag i "matbranchen" är riktigt kul, man får kontakt med många intressanta personer som gärna delar med sig av sina bästa recept! Detta härliga glöggrecept fick jag ev den trevlige Tord, som i sin tur fått det av Kurt Berglund i Bollebygd.


Kurts GourmetGlögg
Ca 25 cm kanelstänger bryts sönder
25 st kryddnejlikor krossas grovt
1 bit torkad ingefära bryts i mindre bitar
2 tsk kardemummakärnor krossas
1 st pomeransskal
12-15 cl vodka
75 cl rödvin
2 tsk vaniljsocker
2½ dl strösocker
15 cl konjak
10 cl madeira

Försök att skrapa bort det vita från pomeransen. Häll spriten över kryddorna och låt stå 2-3 dygn i en glasburk med lock. Skaka försiktigt några gånger.
Sila från kryddorna genom en duk och tillsätt 75 cl fylligt rödvin, gärna kraftigt Rhône-vin, och vaniljsockret tillsammans med strösockret. Rör om tills sockret smält.
Fyll på med 15 cl konjak och 10 cl madeira.
Buteljera i rena flaskor av mörkt glas och låt stå ca två veckor.
Värm och tillsätt russin och skalad mandel.
Njut i små glas.

3 kommentarer:

Linda sa...

å vad bra jag som letar efter ett recept då jag har fått en fin flaska av min bror som ska bli min glögg flaska. Vilken myssig sida du har

annamaria sa...

Jag gjorde glögg innan jul, dock inte med "färdig" alkohol. Utan med svagdricka och sedan glöggkryddor, jäst, socker osv....den blev super. Lagom stark och fin. Jätteroligt att ge bort också.

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.