tisdag 6 maj 2008

Gott och konstigt

Ibland köper jag denna yoghurt, den är så förbaskat god. Häller man lite flingor på så blir det en lyxig frukost. Idag läste jag innehållsförteckningen...

Det är ju ganska mycket socker, men det är ju ok, jag gillar socker!
Det jag förvånades över var morotsextrakt och paprikaextrakt. Det kan ju inte direkt vara tillsatt för smakens skull, utan det måste ju vara färgen.

Så det hela kanske inte var så konstigt, jag äter ju hellre morötter och paprika än konstgjorda färger. Bara lite oväntat i yoghurten.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag reagerade på samma vis när jag stod å läste på en förpackning riven ost i butiken härm dagen. Osten hette "Golden Cheese" och innehöll karotin(pulver) för färgens skull...

Å inte var osten särskilt gul eler orange heller utan såg ut som vanlig riven ost brukar göra.

Frida sa...

Annaanna: Ja, det är konstigt hur vi vant oss vid att vissa livsmedel har en viss färg. När man gör ost själv är den vit ganska länge..

Jag själv är ju inte bättre - hällde ju grön karamellfärg i myntalikören. Men det såg ju inte så kul ut med grön/brun likör.

Vad är karamellfärg egentligen?

Anonym sa...

Hmmm... jag tror att åtminstånde en del karamellfärg faktist är just utvunnen rödbets eller morotfärg. Blåbär och bläckfiskbläck färgas det ju också med...

Det känns som något värt att kolla upp... Å det ska jag nog göra redan i morgon. Så nyfiken är jag *smiles*.

Jag lovar att tala om när jag vet.