torsdag 10 juli 2008

Rödvinbärssnaps

Inte riktigt bär premiär, men nästan. Har redan plockat 10 liter jordgubbar. Igår plockade jag 2 (!) hallon. Är så glad att jag satte så många hallonplantor. Nästa år kommer det nog att bli fin skörd.
Idag har jag iallafall plockat lite rödavinbär och hällt på sprit. På vår glöggfest ifjol serverade jag rödvinbärssnaps och det var en succé! Supergod.

Snaps av röda vinbär
Bär i valfri mängd
Sprit (jag använder Brännvin Special)

Lägg bären i en burk, häll över sprit tills det täcker. Låt stå i 2 veckor. Sila och häll på flaska. Lagra gärna om ni klarar det!

12 kommentarer:

Susanne sa...

Det där ska jag göra! Gubben vill göra gelé på bären men jag ska allt sno åt mig lite till snaps! Kan bli riktigt fint ihop med kräftorna kanske?
Må så gott!

Anonym sa...

Bra tips! Har vittjat rödavinbärsbusken och om två veckor får jag väl se om jag håller med dig. Ska burken stå mörkt eller ljust? Borde väl funka med svarta vinbär också? Kanske får testa en sådan variant också...

Ha det gôtt!

Jellon sa...

Kika in hos mig. Du har fått någonting ... //Kram Jellon

Susanne sa...

Vinbärssnapsen står nu och myser till sig. Det ska efter silning få lagra till sig fram till 1:e augusti då gubbens bror fyller 29 år.
Må så gott!

Anonym sa...

Ska testa, maken kommer jubla av lycka ;)

Polka & Chilli och deras klan sa...

Halloj!
Kul med en kommentar från dig! Visst är Tassen en goding. Gjorde ju att jag nu också kunde hitta hit :-) Tack för fikat i helgen - mkt smarrigt! Nu kunde jag läsa lite om vad det var som stod i köksfönstret.
kram kram

Bondhustrun sa...

Åh, vad härligt, jag älskar röda vinbär men är ganska ensam om det på vår gård. Men en snaps kanske går ner hos de flesta?

Tack för inspiration!

Mian sa...

Det där hade jag gärna testat om det inte var så att den lilla svarthättan blixtsnabbt länsat röda vinbärsbusken i torpet.
Vi sätter aldrig på bärnät utan svarthättan får lov att gå loss på bären och njuta till fullo. Buskarna med svarta vinbär får hos oss dock alltid vara helt i fred för alla sorters fåglar.

Anonym sa...

Nu är den gjord!!! Ska den stå kallt?

Frida sa...

Susanne: Ja det tror jag säkert! Hör av dig och berätta vad ni tyckte.

Håkan: Jag har burken i köksfönstret i solen. Har läst vissa recept där det ska stå mörkt, vissa ska stå ljust. Jag har den i fönstret och det fungerar fint!

Jellon: Det var inte dåligt!! Tack :)

Anna: Tack själv. Ja, Tassen var härlig. Valpsuget ökade markant!

Bondhustrun: Jag gillar heller inte rödavinbär. De är sura att äta och i kakor irriterar jag mig lite kärnorna :D Men i snaps går de fint!

Mian: Vänligt av dig att dela med dig :) Det blir en fin snaps på svarta vinbär också! Gjorde det i fjol, kolla in gamla inlägg. Ska sätta lite mer i år också.

Soffy: Kul att du provar! Jag har min i fönstret. Tror att det fungerar lite varstans. Ställ den där den får plats :)

Suntrail sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Suntrail sa...

Hittade din fantastiska blogg för ett par veckor sedan och jag har länkat till den från min blogg vilket jag hoppas är okej med dig!

Ville bara berätta att rödvinbärssnapsen "sattes" igår och malörten har hängts på tork i väntan på brännvinsbadet. :)