tisdag 24 juni 2008

Skörden är igång

Idag har jag skördat spenaten, den började gå i blom. Den förvälldes i 2 minuter sedan ner i en burk och in i frysen. Tänkte vänta ett par veckor och sedan så en omgång till.

5 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Spenat är en av mina favoriter - jag brukar ha den färsk i sallad men den är också god att steka till corn!

Mums och nyttigt.

Kram Maud

Sara sa...

Verkligen gott med färsk spenat!

Fake cake sa...

Vad jag ångrar att jag inte odlade spenat i år när jag ser dina bilder;) //Lotta

Caroline sa...

Jag har nyss gett mig på vaniljbullar... men mina blev hårda??? Och knappt nån färg... dom såg inte alls ut som dina t.ex. iofs så gjorde jag efter Leila Bakars recept men hennes ser ju jättefina ut. Jag känner att jag kanske borde ge upp detta med bakning för det blir aldrig bra här =( *snyft* Vet inte om det är ugnen som är knäpp eller helt enkelt bara jag som aldrig kan få till bra bakverk! Det enda jag lyckas med det är kardemumma-, eller vaniljsnurror! Men det är väl säkert bara för att dom absolut inte går att misslyckas med! Hur gjorde du dina? Synd när man älskar att baka att man ska bli besviken rätt så ofta =(

Frida sa...

Maud: Ja det är gott, i år har jag upptäckt mangold. Ännu bättre att steka tycker jag.

Sara: Instämmer!

Lotta: Det är ju inte för sent. Igår beställde jag mer fröer som jag ska så om ett par veckor. Har du någon ledig jordplätt?

Caroline: Häng i, snart släpper det och allt blir super bra! (Det händer ju alla att saker inte blir bra - tillexempel har jag en nyponpudding i kylen som inte är så god).
Om bullarna är hårda kan det vara för mycket mjöl eller för kort jästid. Mjuk och fin vetedeg får man om man gör en fördeg.
Blir det inte bra så finns det ju annat du kan göra av det, ströbröd, crostini, krutonger mm.