tisdag 24 juni 2008

Krutonger

Midsommar firades i Dalarna med vänner. På hemvägen kom jag på att kameran legat i handväskan hela helgen! Synd men ändå lite skönt. Jag hade bakat en del bröd till helgen. Såklart lite för mycket. Så här kommer ett till tips på vad man kan göra med brödrester. Krutonger
Bröd (ljust, mörkt, surdeg, i princip vad som helst för bröd. Är det färskt kan det vara svårt att tärna och är det för mycket frön i så blir det inte så bra.)


Skär bort kanterna och tärna brödet. Jag rostar i en torr stekpanna då går det bäst att spara krutongerna. Om man vill kan man steka dem i lite olja ev även med lite vitlök i. Vänd runt tärningarna ofta så de blir jämnt rostade.


Perfekt att ha nu på sommaren till alla härliga sallader. Igår stod Cesarsallad på menyn. Det äter vi alldeles för sällan.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hur gör du din ceasarsallad?

Frida sa...

Klassisk: Romansallad, parmesan, krutonger (kyckling) ceasardessingen från Annas mat. Såsen är så god så det går att hälla den på det mesta. Igår blev det romansallat, röd plocksallat, kokt hirs, gurka, salamichips och oliver.

Anonym sa...

Å vad det låter gott! Jag ska laga ceasarsallad i veckan, det är ett som är säkert!