onsdag 16 april 2008

Dammsugare

Dammsugare
1 sockerkaka
3 msk punsch
75 g smör
50 g choklad
1 kg grön marsipan
400 g choklad
1 msk majsolja
Smula sockerkakan, häll på punschen. Tillsätt smör, mandelmassa och smält choklad. Rör till en fast massa (kör ev i matberedaren). Rulla till längder ca 1-2 cm tjocka.
Kavla ut marsipanen till en avlång platta. Rulla in chokladmassan i marsipanen. Skär i bitar ca 4 cm långa. Doppa ändarna i smält choklad blandad med oljan. Låt stelna. Njut med en kopp kaffe!
Marsipan
1 dl vatten
2 msk smör
5 msk vetemjöl
3-4 dl florsocker
Koka upp vatten och smör. Tillsätt mjölet, vispa och låt sjuda tills en sammanhängande deg släpper kastrullkanten. Låt svalna, tillsätt sedan riven mandelmassa och florsocker till en bra konsistens. Färga ev med karamellfärg.

6 kommentarer:

Froding sa...

Det heter ju ARRAKSRULLE !! Det är det enda jag minns ur filmen Repmånad!!

Karlsborg rum och frukost sa...

Vilken underbar blogg du har. Blir helt lugn i hela kroppen när jag läser den. Roligt att läsa om livet på det riktiga landet för en gång skull och känna igen sig.

Anonym sa...

åd dom vill jag göra! Var på Flickorna Voltaires fik häromdagen och de gör vackra minidammsugar med rosa, ränder och ätbart silverpynt. Har du något tips på vad man kan ersätta punchen med från barskåpet?

Frida sa...

Marianne: Haha, det var precis vad man man sa!!

Jane: Kul att du tycker det!

Elin: Tja, det kräver ju något med lite drag i. Kanske wiskey? Jag brukar hälla Amarula i ganska många desserter (lite av en favorit) men den kanske är för tam. Du kan ju göra små satser av fyllningen och prova dig fram.

Mindi sa...

Åh dessa ska jag absolut testa att baka... kanske redan nu i helgen. :)

Vilken MYSIG blogg du har!!! :)

Kram kram
M I N D I

Frida sa...

Mindi: Välkommen hit, kul att du gillar den!