onsdag 6 februari 2008

Fettisdag och semlor

Traditionsenligt serverade jag semlor igår. Nytt för mig iår var hemgjord mandelmassa. Lätt att göra och mycket godare än den köpta!
Bästa receptet på bullen tycker jag att detta är.

Mandelmassa, ca 250 g
2 dl sötmandel
2 st bittermandlar
3 dl florsocker
½ äggvita

Skålla och skala mandeln. Mal den på mandelkvarn, blanda sen med florsocker och äggvita. Sikta gärna florsockret.
Klart!

6 kommentarer:

Helena L sa...

Hej!
Vill bara säga att detta är en av de underbaraste bloggar jag läst - och jag är ändå bloggoman...
Inspirerande på alla sätt - och vacker! Tack!

Tina sa...

jag håller med helena, det är alltid så roligt att titta in här. jag tycker om att baka, men ändå har jag aldrig kommit på tanken att göra vare sig munkar eller egen mandelmassa. inspirerande är ordet!

Maria sa...

Mycket fint recept,man blir så inspirerad av att börja baka...semlor älskar jag!

Kram Maria

AnCa sa...

Lägger in receptet i min samling, just nu försöker jag hålla igen lite så det blir nog inga ssemlor för mig i år, trist men nödvändigt;o)

Kramis// AnCa

Fru B sa...

Tack för alla vackra ord!

Kele sa...

For a more complete comments, I would advise you to be more detailed information, for example
here