
3 citroner
2 dl socker
4 ägg
100 g smör
Skrubba citronerna noga. Riv skalet på två av dem, pressa saften ur alla tre. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt saft och skal. Värm i vattenbad och tillsätt smöret i klickar. Rör hela tiden tills krämen tjocknar. Häll upp på rena burkar.
3 kommentarer:
Enligt vad jag har hört så håller den inte så länge tyvärr. 2-3 veckor eller så? Eller har du hört något annat?
Om det stämmer så gäller det ju att man har användning för krämen ganska direkt.
Någon gång ska jag prova den men idag nöjer jag mig med min hemgjorda vaniljglass med chokladsås :) "Barnsliga" efterrätter som glass är gott!
Jag önskar dig en trevlig helg Fru B.
Lemon curd, va läckert! Tack för receptet! Mari.
Liffer: Jo, hållbarheten ska visst vara dålig.. Jag rapporterar när den börjar lukta illa (om den hinner innan jag äter upp den). I går blandade jag den med vispgrädde och hällde på fruktsallad. Gott!
Mari: Tips: ha i mer socker!
Skicka en kommentar