fredag 1 februari 2008

Lemoncurd

Jag gjorde lemoncurd häromdagen. Det var mycket enklare än jag trott. Detta receptet ger en ganska sur curd, men den är fin att blanda med vispad grädde och använda som fyllning till tårtor eller varför inte till en kladdig chokladtårta?

Lemoncurd
3 citroner
2 dl socker
4 ägg
100 g smör

Skrubba citronerna noga. Riv skalet på två av dem, pressa saften ur alla tre. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt saft och skal. Värm i vattenbad och tillsätt smöret i klickar. Rör hela tiden tills krämen tjocknar. Häll upp på rena burkar.

3 kommentarer:

liffer sa...

Enligt vad jag har hört så håller den inte så länge tyvärr. 2-3 veckor eller så? Eller har du hört något annat?
Om det stämmer så gäller det ju att man har användning för krämen ganska direkt.

Någon gång ska jag prova den men idag nöjer jag mig med min hemgjorda vaniljglass med chokladsås :) "Barnsliga" efterrätter som glass är gott!

Jag önskar dig en trevlig helg Fru B.

n o r d i n g å r d e n sa...

Lemon curd, va läckert! Tack för receptet! Mari.

Frida sa...

Liffer: Jo, hållbarheten ska visst vara dålig.. Jag rapporterar när den börjar lukta illa (om den hinner innan jag äter upp den). I går blandade jag den med vispgrädde och hällde på fruktsallad. Gott!

Mari: Tips: ha i mer socker!