måndag 14 april 2008

Doftviol


Violglass är något som är supergott i mitt tycke. Nu har jag tänkt göra ett försök att göra egen. Vår gräsmatta doftar ljuvligt av dessa små violer. Jag har plockat ett par nävar, hällt på sprit låtit dra ett par dagar, tagit bort de 'gamla' och fyllt på med nya. Nu har spriten fått en lätt lila ton, men det luktar inte mycket viol än. Jag hoppas att det kommer snart!

Är det någon annan som försökt göra violextrakt? Eller har några ideer?




5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har! Viol är blomman no ett och förutom honung (se min länk) så har jag prövat göra violsocker ett år. Med gott resultat. Har även gjort kanderade men det var ett pillgöra utan dess like och resultatet var inte lysande. Sa jag att doftviolen är min favorit? ;-)

Anonym sa...

du har så mycket roliga saker för dig på din gård! :)

Anonym sa...

Ja jag tänkte nog att det blir svårt att få bort spritsmaken när jag läste här. Men du, en tjock sockerlag eller vit sirap i priten när de dragit klart så får du en viollikör att hälla över glassen. Hm, kan nog funka.

Jag kanderade med en tjock sockerlag som jag doppade dem i men det blev mest smaklösa sockerkarameller för blommorna var så små. Pilligt som bara den var det också. men det är så kul att experimentra!

Frida sa...

Tina: Ja, det gäller att ha så kul man kan!

Mazarin: Idag plockade jag en burk och varvade med socker. Jag stoppade också i nya i spritlagen (har inte gett upp än) den har fått en skumm färg och luktar inte direkt viol..
Jag vill ha någon typ av extrakt eller liknande som jag kan göra glass av.

Caroline sa...

Usch jag kan bara inte med den smaken... vet inte varför... men blomman är ju vacker och doftar gott!