Nu har jag provat ett göra runda 'klassiska' kokosbollar. Stansa ut kexbottnar ur vanliga smörgåsrån. Gör smeten som innan, men lägg den i en spritspåse med stjärntyll och spritsa ut på kexen. Låt stelna kallt tills nästa dag. Doppa i choklad blandat med lite kokosfett. Strö ev över lite kokos.
Tar kexen slut eller om man inte gillar kex - spritsa ut smeten på kokos. Fungerar bra.
Måste säga att de var godare runda :) Har också en revidering av receptet. Jag tyckte att smeten var lite för hård första gången så jag minskade gelatinet till 1 msk. Det blev bättre, smeten är fortfarande så stabil att det går att spritsa den.
Dock blir de lite sockriga efter ett par dagar. Visst, man kan ju äta upp dem fort, men det stör mig ändå. Har nu hittat ett nytt recept. Någon som har agar-agar hemma? Eller någon som vet var man hittar det (förutom essensfabriken i Stockholm)?
6 kommentarer:
Har du en Asien-, Kina- eller Thaimatsaffär där du bor så bör de ha agar agar. Goodstore på Skånegatan, Sthlm, har vegetarisk mat. Här hittar du deras webbshop: goodstore.se/catalog/index.php
Vad fina de blev!
Även i hälsokostaffärer med mer mat än piller/pulver brukar ha agar agar.
Snygga blev de!
Åh ... Recept mottages tacksamt! (Äter inte gelatin nämligen - men såna där är ju så goooodaaaa...!)
Å dig borde man bli kompis med! Tänk att få bli bjuden på hemmagjorda mumsmums och annat gott :-)
Det kanske inte bara är jag och Bert Karlsson som har mumsmums som passion?
Kram, Sofia
Aha så lösningen på gelatinproblemet heter Agar-Agar? DET ska jag minsann kolla upp!! =)
Skicka en kommentar