måndag 20 juli 2009

Sommartempo

Jag har inte försvunnit, har bara haft annat för mig. Sommartider är fikatider (vilken årstid är inte fikatid??) Gjorde slut på de sista bären i frysen, det blev en krusbärspaj med marängtäcke.
Andra ensilageskörden är avklarad, snart är det dags för den tredje.

Sommargott - jordgubbspudding. Mixade jordgubbar, vispadgrädde, gelatin och lite socker. Gjut i småformar eller en stor. Oj så gott!
Vi har även varit på lite semester. Västergötland och skåne blev det. Här är vi i Skanör. Havet var härligt, hade nog kunnat bada hur länge som helst.
På Olof Viktors hejade jag på Jan Hedh, hade dock inte mod nog att slita upp kameran! Han bakade smördeg.

På hemvägen gjorde vi ett nostalgistopp i Alnarp. Saknar parken. Vackrare campus finns nog inte. Nytt sedan vi slutade är en 'uteservering' vid restaurangen. Där har de byggt in det underbara näsduksträdet. Tänk att sitta och dricka kaffe under ett näsduksträd!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Å, det låter så härligt, och gott! Och näsduksträdet i Alnarp är underbart, måste nog dra dit familjen någon gång! Så söt hon är lilla Greta!

Fröken Dill sa...

Det ser härligt ut! Näsduksträd, vilken lyx! (det finns nackdelar med att ha sin trädgård i zon IV).
Här i byn kämpar min svågers morbror, bonden Bosse, med att få in höet mellan regnen. Jag sitter inne och surar. SMHI hade lovat 23 grader och sol idag, men det är 15 och duggregn...
Hälsar fröken Dill

Anonym sa...

Bara att dra ned en näsduk efter fikat och torka sig om munnen :-)
Håller med Fröken Dill - det ger lite andra förutsättningar att bo i zon IV... man får försöka så gott det går. Magnoliorna funkar bra iallafall !

Härlig semesterbild !
Malin - Home On The Range

håkan sa...

Härliga sommarbilder... Lät trevligt med Skanör. E lite avundsjuk på besöket på Olof Viktors i Glemminge. Min favvo! Själv har jag fått nöja mig med besök Saltå Kvarn i Järna när jag ändå skulle till Södertälje. Ha en fortsatt trevlig sommar hela familjen!!!

Unknown sa...

Härligt med semester, fina foton. Vilken Greta ni har! Här är det full fart med renovering. Äntligen har vi fått flytta in i vårt hus! Stora kramar

Caroline sa...

Men gud har du varit nere i mina trakter? =) Vad kul!! Fast ni brukar kanske vara mkt här nere i Skåne? Näsduksträdet har jag aldrig sett... dit får man nog ta sig tror jag... Skulle oxå vilja träffa Jan Hedh. Hans bröd är underverk!! Greta ser ut att må bra. Och så söt är hon ju oxå!

Sommarkramar till er!