söndag 1 februari 2009

Lokala mjölkbönder i stan

I lördags stod ett antal lokala mjölkbönder i stan och bjöd på färsk mjölk och kanelbullar. Även jag var där och mötte nyfikna konsumenters frågor. Responsen var mycket positiv och många ville veta när och var de kunde börja köpa mjölken. En vanlig kommentar vi hörde var -Mmm, vilken god mjölk!

Även nästa lördag kommer det finnas bönder i centrala Linköping. Då på stora torget.

När jag handlade på vägen hem stod denna skylt i entren på ICA. Det verkar som om kunderna efterfrågar den lokala mjölken.

4 kommentarer:

Mojebarn sa...

Här i Dalarna har vi kunnat köpa lokal mjölk sedan i höstas.
Fast det visste du väl redan :-)

City Gross i Falun "hjälpte" till med marknadsföringen genom att besluta sig för att inte ha Milko som leverantör utan ta mjöl ifrån Arla. Det blev ramaskri bland masarna och kullorna. Nu har de tänkt om och chefen där gick ut med en ett ursäktsbrev på en helsida i Dalarnas Tidningar.

Själv tycker jag att den lokala mjölken är godast!

Malin of the Moors sa...

Hej!
Vad roligt att det går så bra med det lokala mjölkprojektet. :-)
Om du har tid finns det en utmaning till dig på min blogg. Hoppas allt är fint med dig, Anders & söta maggen.

Kramis Malin!

Anonym sa...

Vad braaa med lokalproducerat.

Häri Halmstad har vi Wapnömjölk och andra mejeriprodukter http://www.wapno.se.
Till godset/slottet Wapnö kan man åka ut och prata med kossorna som mjölken kommer ifrån, de har öppet betessläpp varje vår och rundvandringar för dagis/skolbarn. Ibland har de dagar då de bjuder på mjölk och bullar och då är det Wapnös eget mjöl i bullarna också.

Nu har de börjat servera lunch där ute också, två dagar i veckan. Med riktiga ingredienser och ändå i samma prisklass som luncherna på slabb å snabbmatsställen.

Annica sa...

Visst är det kul att det verkar gå åt det hållet, med mer lokal mjölk i affärerna. Jag blev däremot fundersam igår, när jag hittade "Sverigemjölk" på ICA Maxi i Toftanäs (Malmö). Fick vända runt på förpackningen för att finna att den kom från Skånemejerier. Verkar rätt knäppt att sälja mjölk under det namnet - i Skåne?! Nu hittar jag den inte, varken på deras hemsida eller om jag googlar, typiskt...