fredag 19 oktober 2007

Växthuset

På gården finns ett vackert gammalt växthus.

I våras hittade jag den plats som tidagare använts som soptipp, sakletare som jag är kom jag hem med en hel massa 'fynd'. Här är en del av de flaskor jag hittade. Vet inte om jag ska försäka göra rent en del och använda eller om de bara ska få fungera som stilleben.

Metallskort finns i massor. Hur kan rost vara så vackert?

Det som fyller växthuset är gamla vinrankor, de lär vara platerade av min mans farmors mor. Goda druvor som ger en riklig skörd. Någon som ha tips på vad man kan göra förutom vin av druvorna?

Förökad egyptisk luftlök som ska ut i köksträdgården då den är anlagd.
7 kommentarer:

n o r d i n g å r d e n sa...

Hallå där, oj en sån mysig blogg och så mycket vackert att titta på! Tack för ditt besök hos mej och snälla ord, jag kikar in sen igen, trevlig helg! Mari.

Anonym sa...

Hej! Har läst här hos dig ett tag nu men inte kommit mig för att kommentera tidigare. Men nu blev det av, gillar din sida väldigt mycket! Och här är mitt vindruvstips: Jag tycker du ska prova att göra druvgelé, det är jättegott, gärna med mynta i.

Livet i träsket sa...

Jag är så glad att jag hittat till dig och din webbutik! Så mycket bra grejer! Jag kommer att "titta in" ofta!!!

Lina sa...

Oh vilken mysig blogg du har!! Hit kommer jag att återvända!!

Anonym sa...

Vi har också massor av druvor både gröna och blå. Ett år körde jag de blå i juicepressen och frös in saften som den var. Det blev gott. Det blev däremot inte lika gott (usch) det året jag fick för mig att koka saft på dem.

Frida sa...

Tack för vänliga ord och bra tips om juicen!

Fake cake sa...

Nämen hos mig fanns det skrot i högar med. Gud vad jag har städat o röjt på markerna. Tagit vara på alla flaskor har jag gjort som tur är för en del är jättefina// Lotta