torsdag 15 april 2010

Harar (eller hardjävlar)

Ja, jag förstår att de har haft svårt att hitta mat i vinter, men jag blir ändå sur. Denna gren är ca 1.5 m från marken. 6 äppelträd och 4 päron som jag satte för två år sedan är helt skalade. Bara att sätta nya.

Det är bara att bita i det sura äpplet..

9 kommentarer:

Alfred sa...

Det värsta var att det fanns inte en chans att rädda träden. På bara en natt var vartenda träd avskalat i trädgården. Vi har också förlorat ett antal träd för kaninerna(hjortar?)

Elanit sa...

Hej!

Du har inspirerat mig!
Jag har länkat till dig från min blogg.

Märtha sa...

Mina träd var i alla fall 15- 20 år.Ett specialträd Coettaäpplet är fullständigt skalat och 1.5 m upp lyser det utan bark.På grenarna!!!!!
Ett 1o-tal har fått stå för kalaset.
Men jag sågar inte ner dem förrän till hösten för dom bär förmodligen i år!!!

Mia sa...

Grrr.. Dumma harar! Tänk på Greta så blir du glad igen!

Vin är min hobby sa...

(Jag lyckades inte hitta din email, därav så använder jag din kommentar funktion.)

Jag vill bjuda in dig till vår tävling: Årets Tapaskreatör 2010.

Sex finalister går till final i Stockholm där en jury bestående av kändisar/kockar väljer ut vinnaren som får ett pris värde 5 000:- plus äran och publiciteten förstås. Det blir även en vin- och vinäger provning i samband med finalen.

Reglerna är enkla – det gäller att komponera passande tapasrätter till ett Chardonnay vin från Sydafrika. Läs mer om reglerna på länk nedan.

Tävlingen sker i samarbete med Tasteline och vi hoppas på publicitet från en rad andra medier som förhoppningsvis din blogg kan dra nytta av. Aftonbaldet har lovats förtur för vidare publicering, först och främst fokus på de 6 finalisterna och därefter på det övriga startfältet.

Vår jury består av Mange Schmidt & Wille Craaford (Artister, matälskare och deltagare i Stjärnkocken), Jürgen Grossmann (Krögare Restaurang GQ Stockholm och sparrisfantast) och Simon Källquist (Sommelier och delägare i Concealed Wines AB).

Innan den 10:e maj behöver vi ditt bidrag eftersom röstningen på nätet då påbörjas. Om du har några funderingar är det bara att du mailar eller ringer mig på 0737-099 182. Du kan även gå in på vår hemsida för mer info.

http://www.concealedwines.com/page.asp?pageID=2612

MVH/

Calle Nilsson

Concealed Wines

yasemin sa...

Nej så tråkigt.

"Lillagul" sa...

Ingen kul syn :(
Hamnade här när jag googlade på Syrensaft :)
Tänkte testa att göra det.
Grannen har ju gott om Syren :)

Linda Färnevik sa...

Samma här, de har skalat allting... Så jäkla tråkigt... =/ Samt ätit upp alla syrener som jag planterade förra sommaren, och all min murgröna också. Jag trodde att murgröna var giftigt...!?

mvh Linda

Stommen sa...

Angående din rubrik så väljer jag det andra alternativet. Rolig blogg du har.