tisdag 16 juni 2009

Källarrensning

Idag hjälpte min svärmor mig att tömma jordkällaren. Jag verkligen gillar att kunna lagra saker i källare, men har ett stort problem. I källaren finns det spindlar, STORA spindlar. Av någon anledning är jag rädd för spindlar.. Det retar mig att jag är det, men jag kan inte hjälpa det. De som finns i källaren brukar dessutom hänga ner i sin otäcka tråd ifrån taket (bara väntar på att få hoppa på mig och trassla in sig i mitt hår) Ni skulle kunna få bildbevis - men jag klarar inte av att fota dem - än mindre lägga in fotot här.

Nog som de där otäcka krypen.

I vårat nya hus har vi en matkällare inne i huset. Där har jag senaste veckan målat (återkommer med bilder) så nu har jag en spindelfri källare med lampa.

Fördelen med att inte gå in i källaren är att man inte riktigt vet vad som finns där inne. Det fanns mer än vad jag trodde, hittade gottesaker som vaniljäpplen, marmelad, ketchup, gelé och rödbetor.

Tack snälla Eva för hjälpen!

4 kommentarer:

Hana_Caena sa...

kokar/värmer du burkarna nått innan du konserverar?
vad kul att ha så mycket kvar efter vintern..
ska definitivt notera att jag ska pröva göra både vaniljäpplen och ketchup..

Kinna Jonsson sa...

Hälsa Eva så gott! Såg att du förresten var med i senaste Lantliv och bloggen rekommenderades varmt. Grattis!! Glad midsommar. kram Kinna

Caroline sa...

Ojojoj om du bara visste hur icke-ensam du är om spindelproblmene! Jag är oxå så otroligt rädd för dom av nån anledning. Tycker dom ser så lömska ut! Men samtidigt vet jag att dom är mer rädda för oss än vi för dom och det borde ju bara en tröst tycker man men det är det inte =)

Jess sa...

Hej,
Jag hittade hit av en slump när jag googlade ordet kokosnöt för att hitta lite info om innehåll etc. Har precis hamrat sönder en nöt och ätit litegrann. Så gott. Hittade då ditt tips om att värma den i ugnen och sen knacka sönder den. Det ska jag absolut testa nästa gång. Tackar för tipset! Och jag kommer fortsätta läsa denna mysiga blogg. =)
Må gott och Glad Midsommar!
Mvh Jessan