torsdag 7 maj 2009

Äta med ögat

För en tid sedan fick jag frågan av Caroline hur mina kakor kunde vara så snygga..
Tja, svaret är ganska enkelt. Jag fuskar :) Eller rättare sagt jag visar bara upp en del av sanningen här på bloggen.
Om jag har bakat småkakor blir ett antal helt fula - de får ätas upp direkt. Ingen begränsning. (Därför brukar min man, när jag säger åt honom att sluta äta upp alla kakor säga -De är ju ändå fula!) Av de som sedan är kvar väljer jag ju ut de som ser bäst ut för att fotografera dem. Jag vill ju inte blogga om fula saker. Därför bloggar jag sällan om mat - jag lägger inte ner den sista touchen på att få det att se snyggt ut.
Här kommer ett enkelt tips på hur vetelängder går att få rätt snygga (tycker iaf jag). Kavla ut degen till en rektangel. Lägg fyllning i mitten på längden, tex en blandning av äpplen, nötter och russin. Skär med vass kniv sneda remsor från fyllningen och ut mot kanten, på båda sidorna. Vik dessa sedan över fyllningen - från en sida itaget. Vips en snygg längd med god fyllning!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart man bara visar det allra finaste ;-) Så fiffigt sätt att göra vackra vetelängder. Verkligen fiffigt - SÅ fiffigt att jag närapå måste baka det nu trots att jag både slutat att baka och att äta vetebröd. Men, nästa gång jag ska ha med mig gåbortspresent så får det bli vetelängder. TACK för inspirationen.
/ Airam

Caroline sa...

Ahaa i see... fast jag tror nog att det du kallar fult är nog himla fint ändå =)

Evasleva sa...

Smart. Nu blev jag sugen på att baka vetelängder.

Väldigt fin bild på fiskebäbisen :)