torsdag 13 november 2008

Äppletips: Supersnabba äpplepajen

Jag kan tänka mig att ni är trötta på äpplepajer och äpplekakor nu, men denna är så snabb att den kvalar in i min favolista.

Äpplen ca 4-5 st
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
kanel
smör

Skala och klyfta äpplena, lägg i en pajform.
Strö på kanel.

Häll över en blandning av lika delar socker, vetemjöl och ströbröd.Skiva smör med osthyvel och täck hela pajen.Grädda på 225 grader. (Jag glömde igen att kolla hur länge, men jag skule gissa 15-20 min)

Vill man kan man ta mer av den torra fyllningen, det beror på vad man gillar för paj. Ibland varierar jag pajen med lite riven eller hackad mandel, andra nötter eller havregryn.

Sandra - skriv nu ut detta!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du är "tillbaks". Hur mår bebisen? Har du fått tillbaks orken?
/Lisa i Dalarna

Anonym sa...

Härligt att du är åter! Lotta

Froding sa...

Hej!
Kul att du syns igen;-)
Så brukar jag göra äppelkaka men jag brukar rippla lite sirap över. Det gör kakan knäckig och har man havregryn i den torra blandningen istället för skorpsmulor,det blir smarrigt....

Anonym sa...

Mmmm, låter gott! Men vad hände med receptet på digestivekexen, som jag är så sugen på att prova?

Märtha Jonsson sa...

hej
hyvla gärna över lite grann smör
Märtha

Unknown sa...

Tack för senast och för de goda äpplena och grönsakerna! Kändes jättekul att äntligen ses igen. Tänk att det är 12 år sedan LL!

Brödkursen var rolig, även om det var lite väl trångt och varmt för en kvinna med mitt midjemått :-). Jag fick beröm av Manfred, jag kan knåda!

Stora Kramar!

bara Lova sa...

Hej.

Nu har jag läst hela din blogg och det var en mycket trevlig upplevelse. Framför allt blir jag sjukt sugen på att flytta till landet.

Anonym sa...

Hej Froj!

Tack för receptet...igen - har ju fått det ett antal gånger innan. Jag har nu skrivit av det istället - på en fin-fin lapp så den inte riskerar att hamna i pappersåtervinningen.

Kramkram Sandra

(regentlängden blir ju ganska billig om man slår ut priset per tavla....:-)!!)

Anonym sa...

Vilken tur att ni inte ska flytta ifrån fina gården! Nu blev jag sugen på att baka äppelkaka, gott! (trodde först att du hyvlat ost över, hihi)

Anonym sa...

Den här äpplepajen måte testas:)det ser jättesmarrigt ut!Trevlig blogg:)Gott Nytt År!