måndag 4 februari 2008

Munkar


Då jag ändå hade varmt cocosfett på spisen passade jag på att göra munkar!

Flottyrringar
2 ägg
0,75 dl socker
0,75 dl mjölk
2 msk smör
4 tsk bakpulver
1/4 tsk kanel
1/4 tsk salt
5 dl mjöl (enl recept - 7.5 dl) Kanske kan ta ännu mindre än 5 dl

Alltsamman blandas, kavlas ut och ringar tas ut med ett mått. Kokas i flottyr tills de är gyllenbruna. Rullas i socker och kanel.

Ätes färska! Annars bör de värmas något.

5 kommentarer:

Lime sa...

Guuuud, va pysslig du är. Jag har aldrig i mitt 43 åriga liv gjort flottyrmunkar.

Krustadjärnet - Wow! Superskojsigt. Jättekul att du använder det också.

:-)

Anonym sa...

Jag blir så husmoderlig när jag tittar in hos dig, verkligen inspirerande!

Butiken kommer bli jättebra tror jag, det gör mycket med själva lokalen.

Unknown sa...

Åhh,så goda munkarna ser ur,fina bilder du har i din blogg!

Kram Maria

Sara sa...

Vad goda munkarna ser ut ! Jag har själv försökt göra munkar en gång men det blev en mindre katastrofa, pepparkaksplatta brända munkar. Sen dess har jag inte känt suget att testa igen :)

Åsa sa...

Ah! Det är så man ska göra :) Jag har rullat små korvar och liksom nupit ihop ändarna. Inte blir mina flottyrringar så fina som dina då. Hur tjock/tunn kavlar du ut degen?

Trevlig blogg förresten. Jag fortsätter kolla runt en stund :)