fredag 1 februari 2008

Brylépudding no2

Då har jag hunnit prova nästa recept. Detta tror jag är en klassisk brylépudding.

½ l gräddmjölk (jag tog hälften vispgrädde, resten mjölk)
2½ msk socker
6 bittermandlar
½ citron, skalet
6 ägg
Till formen:
3 dl socker
2 msk kokande vatten

Då jag inte gillade bittermandeln i den förra puddingen tog jag helt enkelt och bytte ut bittermandeln och citronskalet mot en vaniljstång!

Koka upp mjölk, socker och rivna bittermandlar (eller skårad vaniljstång). Tillsätt citronskalet.
Äggen vispas och ihopröres med mjölken då den svalnat.
Smält socker, tillsätt vattnet och glasera formen.
Häll i smeten och grädda i vattenbad. 175 grader ca 40 minuter (tills den 'stannat')
Detta var en bra brylé. Min mor som var på besök åt upp hälften själv. Det var knappt så vi andra fick smaka.

1 kommentar:

Anonym sa...

Oj, vad mycket godsaker du gjort!