lördag 15 september 2007

Ny kringla

Nytt försök på kringlor. Betydligt bättre, men kringlor kanske inte är en kaka för ett sockermonster som jag. Pärlsockret är ett tillägg..
Kringlor
100 g smör
½ dl socker
1 äggula
1 dl grädde
2 dl potatismjöl
2½dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
pärlsocker

Kör smör och socker i matberedaren, tillsätt gulan. I med resten, kör till deg. Kyl 1-2 timmar (eller om du gör degen sent på kvällen - låt den ligga över natten)
Rulla ut degen och forma kringlor - doppa i pärlsocker. Grädda ca 10 min i 200 grader.
Blir ca 50 st.

Modifiering av recept från Husmoderns Köksalanack 1978.

1 kommentar:

Kinna Jonsson sa...

Åh din sajt kommer jag att gilla då jag själv är från gård men bor i Stockholm. Ser fram emot att läsa om dina sylt och saftningsbestyr mm.