Av ca 4 liter nypon blev det 1.3 liter mos. Inte så bra utdelning med andra ord..
Moset blandas med 2 dl socker/liter mos och lite citronsaft. Denna gång provade jag att frysa mos i plastpåsar, funkar bra. (Alla frysburkar vad slut)
Kokade även soppa.
7 dl vatten
1 msk potatismjöl
3 dl nyponmos
Koka upp vattnet, tillsätt potatismjölet. Koka upp. Rör ner moset och låt kallna.
Denna soppa var god, men man kan nog tillsätta lite extra socker om man är lika förtjust i socker som jag. Det blir lite kliigt i halsen :)
2 kommentarer:
Odlar du "nyponrosor"?? Alltså rosor speciellt för nyponens skull?
Vi har vildrosor som ibland har ganska mycket nypon men hittills har jag gjort kransar med nyponen. Man kanske skulle äta upp dom istället?
Jag plockar av de vilda nyponen. Efter ån väcker det massor av nyponsnår. Så här några månader senare inser jag att jag skulle plockat ännu mer.
Skicka en kommentar