fredag 12 oktober 2007

Müsli

Flingor till vänster och en mix av rostade solrosfrön och pumpafrön till höger.


Min müsli
3 dl boveteflingor
3 dl speltflingor
2 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl hackad mandel
kanel
en klick smör - kanske 40-50 g ? (jag gillar smör..)
en klick honung - kanske en halv dl
ca 1 dl russin/korinter
Rosta fingorna, nötter och frön i torr stekpanna tills de doftar härligt. Tillsätt smör, honung och kanel, rör tills allt smält. Häll i russin/korinter.
Detta blev det igår då jag hungrig rev runt i skafferiet och hittade en påse boveteflingor som hade 'dåligt' datum och en påse korinter som borde ätas upp.
Hemgjorde flingblandningar är så mycket godare än köpta och kan ändras itifrån vad man är sugen på och vad man har hemma.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härligt med ett nytt müslirecept!