lördag 11 augusti 2007

Snapsbröd - Svartvinbärsbröd

Silade från svartvinbärssnapsen igår. Hälften av bären stoppade jag i romtopfen, resten mosade jag med sked för att få ut den sista vätskan. Tyckte det var synd att slänga bort bärmoset så jag stoppade ner det i degen. Den blev rosa och fin!

Hur blev resultatet då? Jo helt ok. Fin smak av svartvinbär. Vinbärskärnorna irriterade mig lite. Gillade färgen, blåbärsbröd blir så onaturligt blå..

Ca recept

1 pkt jäst, halv burk yoghurt, vatten, salt, honung, ett par nävar solrosfrön, 2-3 dl fullkorns mjöl, ca 2 dl bärmos, vetemjöl (manitoba cream) tills degen är bra.

Jäs 2 timmar. Här kan du passa på med nåt kul, fiska kanske?

Forma 2 bröd, jäs 30 min. Grädda ca 40 min, starta på 250 grader, sänk sen till 200 grader.

Inga kommentarer: