lördag 17 november 2007

Att skala en kokosnöt

Bilden från igår föreställer en kokosnöt!
Om du vill göra din egen kokos så följer här en beskrivning på hur du enkelt tar dig in i nöten. Steg 1. Stick hål i de tre 'ögonen' och häll ut vätskan. Smaka på den - är den sur är nöten dålig och bör kastas bort.
Steg 2. Lägg in nöten i ugnen i 20 minuter på 200 grader.

Steg 3. Knacka med baksidan på en stor kniv runt mitten på nöten. Skalet spricker då och du kan ganska enkelt ta bort det hårda skalet.

Steg 4. Skala bort det tunna bruna skalet med en potatisskalare. Tvätta kokosköttet i vatten om det behövs.

Nu är kokosen färdig att användas. Jag rev den och torkade och rostade den lätt i ugnen. Man kan också göra flagor eller strimlor. Bör torkas om den ska sparas ett tag. Kan även blandas med vätskan som var innuti nöten och frysas.


Min rivna kokos hamnade i en burk.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för den lektionen. Här har det hittills varit med hammare och spik ungefär.

Frida sa...

Ja, jag har också provat en hel del tidigare. Fogsvans, stämjärn mm. Det har oftast lett till diverse sår på fingrar och händer.

Anonym sa...

Kokos lär ha en hemlig öm punkt...

Frida sa...

Eller kanske tre?

Anonym sa...

Tänk det där har jag funderar på, att göra egen riven kokos! Jättebra inlägg och fina bilder!

Erica sa...

Tusen tack, nu har jag nöten i ugnen och hoppas det funkar för mig. skall göra chips