fredag 26 februari 2010

Deg

Nu var det längesedan sist. Men igår blev det av. Att bara göra deg på känsla. Det är så härligt att bara 'höfta' lite och skapa något gott.
Degen:
Surdegs fördeg (surdeg, råg, vatten)
Fullkorns dinkel
Fullkorns rågvete
Lite jäst
Kallt vatten
Honung, salt
Vetemjöl

Jäs fördegen några timmar, jäs degen några timmar..

Halva degen blev ett formgräddat bröd.
Resten blev knäckerutor. Vi fick en förpackning med knäckerutor från Olof Viktors som var supergoda och jag tänkte göra något liknande.
Jag kavlade degen tunt. Penslade med en blandning av vatten och tabasco och strödde på örtsalt. Supergott. Nästan som chips!

2 kommentarer:

tina sa...

Knäckerutor, smart! Trevlig helg vetja, hoppas snön är snäll mot er.

Susie i köket sa...

Vad gott det låter med knäckerutor, det måste jag prova!