måndag 19 maj 2008
Apelsinpudding
Om ni på loppis får syn på denna lilla bok, köp den! Helt underbar med massor av desserter. Oändligt många recept på puddingar.
Först ut blev apelsinpudding:
Apelsinpudding
2 ägg
100 g socker
4 blad gelatin
2.5 dl grädde
skal och saft av 1 apelsin
Vispa upp äggulorna med sockret, rör ner saft och skal av apelsinen.
Blötlägg gelatinet. Vispa grädden. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Smält gelatinet och tillsätt i apelsinsmeten. Rör ner grädden. Vänd sist ner äggvitorna. Häll i vattensköljdform och ställ kallt för att stelna. För att lättare få puddingen att lossna från formen kan den snabbt doppas i hett vatten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Såg ljuvligt god ut!
Jag firar 10000 unika besök och har en tävling på min blogg http://havsviken.blogspot.com/
Välkommen du också!
Kram Maud
Då ska jag kika efter kokböcker på loppisar med andra ord! :-)
Hur länge ska sen stå kallt i kylen innan servering?
Skicka en kommentar