måndag 17 december 2007

Lyckad glöggfest

I lördags hade vi lite vänner hemma på glöggfest. Jag har hittat den mesta inspirationen från andra bloggar, vi serverade:

Röd coleslaw, super god och bra till julskinka.
Julskinka
Pizzabullar
Revbenspjäll, med kryddningen jag alltid gör till jul. Honung, soya, olja, salt, peppar, grillkrydda och senapspulver.


Hemgjord senap
Blandad sallad
Ljust och mörkt bröd. Det ljusa är Jan Hedhs 'Italienare', fast med ändrade jästider. Det går ofta att förlänga jästiderna om man sätter degen i kylen. Poolishen fick stå över natten, den färdiga degen fick stå över natten och de utbakade bröden fick stå över natten och gräddades på morgonen. På det viset går det bra att baka fast man jobbar.

En flaska snaps gick åt. Den som skulle lagras.. Men den var riktigt god! Det måste jag komma ihåg att göra flera flaskor av nästa sommar.
Och som dessert serverade vi saffransglass. Jag gjorde den mycket enkla glassen och flyllde den i en slät rund form med ett stort hål i mitten. (Kransform?) När jag stjälpte upp glassen fyllde jag hålet med romtopf.

Avsaknaden av foton beror på att jag inte tyckte det var så kul att slita fram kameran och börja fota maten då vi hade gäster..

Stort tack till alla som lägger ut recept och vackra inspirerande bilder!!