söndag 8 februari 2009

Ta till vara

En stor stek blir ofta mycket bättre än en liten stek. Men man får kanske lite rester.. Speciellt om man har en man som bestämt sig för att inte äta rådjur.
Mitt stek-rest tips är iallafall att tärna köttet och frysa in till pyttkött. Perfekt att ha till en god pyttipanna senare då man har mer rester.

Idag fick även småfåglarna lite rester. Fettet från buljongkoket blandade jag med hel hirs och gjorde ett mjölkpaketsfågelbord. Hoppas fåglarna blir glada nu.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ett smart fågelbord.

Nisse sa...

Vilken bra grej, det ska vi testa!//Vånkan

Millan sa...

Sån trevlig blogg du har, det här är mitt första besök här, men jag återkommer! Känns extra kul att läsa här eftersom jag själv är gift med en bonde med mjölkkor!
Kika gärna in på min blogg om du får en stund över!

mojje sa...

åh..... blir så glad varje gång du uppdaterar här.... tokgillar verkligen din blogg!!

Ormen sa...

Oj, vad trevligt det var här.

Om maken inte gillar rådjur kan du mala till färs och blanda med fläskfärs då är det svårt att känna rådjuret. Ett annat bra sätt är att koka till dillkött.
Just steken är "mest" rådjur.