tisdag 23 mars 2010

Vårpesto

Nu räcker det ju med att solen skiner för att man ska bli glad och tycka att det är vår! Att det fortfarande är en massa snö kvar får man blunda för. Ett annat säkert vårtecken är att jag släpat fram min eldningstunna. När våren kommer är det alltid en massa grenar och skräp som måste eldas upp.

Igår gjorde jag årets första 'skörd'. I örtagården hittade jag lite grön timjan och lite luftlöksblad att hacka ner i lunchens ostpaj. Så jag jag ute och sökte vid lite söderväggar och visst fanns där lite gröna blad. Plockade späda skott och blad av kirskål, nässlor och maskrosor. Detta blev en vårpesto!
Vårpesto
2 dl späda gröna blad (tex nässlor, kirskål, maskros)
½ dl rostade pumpakärnor
½ dl riven ost
½ vitlöksklyfta
lite peppar
lite örtsalt
olja

Mixa pumpakärnorna till ett fint pulver. Mixa de gröna bladen. Blanda allt och tillsätt olja tills det blir en bra pestokonsistens, smaka av med salt och peppar.

5 kommentarer:

Fröken Dill sa...

å, nässlor redan! Då finns det hopp om våren.
Tror fröken Dill

Mia sa...

Det låter ju jättegott!

Jag hittade den första vitsippan här om dagen - en liten, liten gul knopp!

Slow-Eva sa...

mums vad gott det låter! och vad härligt med spirande grönska!

Mariana sa...

Såg att du var med i tidningen Ny teknik idag, inte riktigt den tidningen jag hade förväntat mig att se hus-modern.se, men roligt!

A sa...

Hur länge håller den?