söndag 10 augusti 2008

Pickles

Pickles
Ca 1.5 kg blandade grönsaker. Jag använde små gurkor, morötter, blomkål, bönor, minimajs och små egyptiska luftlökar.
1 liter vitvinsvinäger
2 msk socker
1 tsk hela nejlikor

Koka alla grönsakerna separat och ej för länge. Dela dem i bitar om de är stora.
Lägg i burkar. Blandade om man vill eller fint sorterat i olika lager. Koka upp vinäger och kryddor, sila lagen och häll den varm i burkarna och förslut.

5 kommentarer:

Susanne sa...

Ser mums ut! Jag har en bra squash och gurkskörd på g här hemma. Blir nog att göra lite pickles med lite annat smått och gott i.
Må så gott!

Mian sa...

Jag älskar pickles.
Skall försöka med lättkokt squash, det borde funka eller?

Milla sa...

jag bara älskar din sida, hamnade här efter att ha kollat Charlottas länklista. här fastnade jag... Vilken enorm energi du har och gör allt detta *avundsjuk*. Vilka festmåltider det måste bli hos er när ni har gjort allt själva.
Återkommer garanterat hit igen för att förundras.

tuuusen tack för en kanontrevlig lååång blogg stund!

linnea-maria sa...

Hejsan
Har kikat här några gånger och nu måste jag bara säga, jag blir helt imponerad av dig!! Hur hinner du med allt. Jag odlar också massa grönsaker men tiden och orken hänger inte riktigt med. Svar på en fråga i ett tidigare inlägg: Jovisst kan man göra syltlök av luftlökarna. Det brukar jag alltid göra varje år och det är så gott och trevligt att ta fram till söndagssteken. Ha det bra/linnea-maria

Caroline sa...

Det där såg både fint och gott ut. Jag tror jag ska fösöka mig på en inläggning i helgen kanske.