torsdag 21 augusti 2008

Lite bilder från skörden

I år har vi byggt en torksilo. Den rymmer 1000 ton spannmål. All vår spannmål ska rymmas i den.
Här töms vagnarna. (Vill visa denna bild ifall Otto skulle läsa detta - ser du 814??)
Spannmålen töms ner till denna skruv som sedan matar upp det i toppen på tornet. Här tar Anders ett prov för att kolla hur torrt vetet som vi tröskar idag är.
Genom det gula röret rasslar ton efter ton.

Surt var det! Hade varit bättre om det hade visat runt 17 %. Men vad ska man göra när det bara regnar?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du har fått en UTMÄRKELSE från mig, se min blogg :-)

ioelora sa...

hej du rara fru B! jag tokgillar din blogg och är så lyckans glad över att du delar med dig av alla dina expriment i köket.
jag har lite frågor kring nypon som du säkerligen skulle kunna hjälpa mig med(har sett att du har erfarenhet kring dessa..). snälla snälla maila mig på ioelora@hotmail.com

Marskatt sa...

Ser imponerande ut det där. :) Blir det foder eller försäljning av spannmålet?

DORIS DAISY sa...

Grattis till magen!
Hoppas du blir piggare snart!

Sveriges snyggaste bonde sa...

814 är råa maskiner. Att sitta i dem 16 timmar per dygn i en vecka är kanske ingen höjdare men de ÄR råa maskiner. Brukar kika in på din blogg även om det ger mig lite ångest. Du bakar och konserverar och donar. Jag älskar iofs att laga mat men köper sylt på Ica och har ärligt talat inte klippt gräsmattan själv en enda gång i sommar. Det finns lite bärbuskar i trädgården och jag har några rader potatis men du är ju i en helt annan liga.
Egentligen var jag mest nyfiken på hur ni håller kalvarna. Jag tyckte det såg ut som att ni har gjort hyddorna av 1000liters plastcontainers. Det har jag också gjort och det funkar utmärkt men jag vill jättegärna höra andras erfarenheter. Ni har dem även i grupp under mjölkperioden, va?
Lämna en kommentar på min blogg så får jag ju din mailadress.
Med de bästa hälsningar.