torsdag 3 juli 2008

Abborre med tillbehör

Igår njöt vi av en "egen" lunch. Ungsbakad abborre med citrontimjan, ruccola och dill i magen. Låter kanske som en konstig kombination men det var fint. Till det potatis, rödbetor, sallat, minimorötter, rädisor och mangold. Det som inte är eget på denna tallrik är: salt, peppar, smör, olivolja och vitlök. Det är jag ganska nöjd med.
Mangolden (den gröna klicken i mitten) är något jag äter dagligen nu till all mat. Stek strimlad mangold i en klick smör och en skvätt olivolja med en krossad vitlöksklyfta. Salta och peppra lätt. Så gott!

Att fota mat på detta sätt kommer jag inte att göra så mycket. Tycker det är svårt, det ser inte gott ut och så vill man ju äta när det är färdigt.

2 kommentarer:

Mian sa...

Jo då - det ser visst gott ut. Jättegott!

Anna sa...

Ser mycket gott ut! Jag åt också abborre för några dagar sedan, men då panerad och stekt i smör och till den en kall ägg-och romsås! Ena dagen med tunnbröd och andra dagen med potatismos *mums* Titta gärna in på min blogg så får du se :)