tisdag 12 januari 2010

Mums-mums


Mums-mums
4,5 dl strösocker
0,5 dl florsocker
1 äggvita
1,5 msk gelatinpulver Revidering: 1 msk räcker!
1,5 dl vatten
smögåsrån
2 dl kokos
1msk kakao

Blanda socker, florsocker och äggvitan. Koka upp vattnet, rör ner gelatinet. Tillsätt under vispning till socker blandningen. Vispa i 30 min. Lägg ut rånen, bred ut krämen. Häll över kokos blandat med kakao (spar lite till kanterna). Ställ kallt till nästa dag. Skär i bitar, doppa kanterna i kokos.

Super enkelt och riktigt gott!
Men nästa gång ska jag göra runda och doppa i choklad.
Posted by Picasa

7 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad kul med det receptet. För många år sedan gjorde jag just så´na men receptet försvann och sedan hade jag faktiskt glömt av dem. Kul att få det igen, måste "baka" snart.
Ha det gott
Travtanta

Hana_Caena sa...

Det är DOM, dom jag aldrig ritkigt fått grepp på vad dom heter eller vad dom innehåller!
Suveränt!
Tack!

syster yster sa...

Här ska bakas sådana till helgen. När jag var lite brukade farmor baka ngt liknande sen har jag "glömt" bort dom. Tack för receptet.

Fru B sa...

Idag har jag gjort en ny sats. Runda, spritsade :) Och med mindre gelatin. Ska doppas i choklad i morgon.

Marilouise sa...

Mer att baka! Tack Frida!
Imorgon kommer ett inlägg om din blogg och buik på www.babydjungeln.se Ta en titt!

Bonnfrua sa...

Har nu testat dem, väntar bara på att blockchokladen ska komma hem, det blir rektangulära chokladdoppade här hemma. Vad tror du om en gnutta vanilj i? Hur kan du spritsa dem, min smet var väldigt lös när jag hällde upp den!?!?!?!?!?!
Men mmmmmmmmmmmmm vad goda!

Caroline sa...

Härligt att du är tillbaka! Har kollat in lite då och då men tydligen inte på rätt länge nu såg jag hehe. Undrar om du vet.... kan man göra dessa med nåt annat än just gelatin??

/Caroline