onsdag 3 juni 2009

Mer saft

Jag plockade en påse med syrenblommor på kvällen. Gissa om jag möttes av en underbar doft när jag kom ner i köket morgonen därpå?!?
Syrensaften är verkligen kul. Ingen har gissat rätt när jag bjudit på den, de flesa gissa på rabarber.

7 kommentarer:

chezsofia sa...

Visst är det läcker med syrenblommor. Gjorde syrensaft förra veckan jättegott!

malin sa...

Åh jag önskar att jag hade mer syrener, vill ju inte plocka bort de få blommor jag har på dem... Men om några år kanske. Har du testat göra på vita syrener ? Blir det olika färg på saften tro ?
Ser iallafall väldigt gott ut !
/Malin

Anne-Lie sa...

Det låter ju så gott! Undrar vem man kan palla syrénblommor ifrån ;o)

JAg har hänvisat till ditt inlägg med receptet i min blogg. Jag hoppas att det är OK. Blev så inspirerad av receptet och jag gillar verkligen din blogg!

Jenny sa...

Vilken lycka att kunna göra syrénsaft! Absolut någonting som skall finnas på gården ( när jag nu får mitt hus). Vilken fin blogg, hittade den via Lantliv! Påminner om tiden när jag bodde i byn och hängde på bondgården- ljuvliga minnen och ljuvliga bilder - och recept har du också !:D

Alfred sa...

Förra året gjorde jag saft på vita, blå och lila syrener. Den vita och blå syrensaften blev inte drickbar. Hemsk men den lila blev fin. Inte mycket men bra.
Tror det var med ditt recept.

promenader på landet sa...

Vad gott att göra egen saft! Nu får jag barndomsnostalgi, min mamma gjorde ofta egen god Flädersaft. Ha det så gott! Kram Maria

Evasleva sa...

wow, jag har aldrig hört talas om syrensaft.