tag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post7850723665590648905..comments2023-07-01T13:08:24.386+02:00Comments on Livet på en gård: MjölkmarmeladFridahttp://www.blogger.com/profile/05879843361210602439noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post-4233797839333580982010-02-03T07:20:43.308+01:002010-02-03T07:20:43.308+01:00Hejsan!
DDL är jätte gott i tårtor, fyllning i cu...Hejsan!<br /><br />DDL är jätte gott i tårtor, fyllning i cupcake´s (alltså in i muffins) eller dylikt... ja eller så ringlar man det över glass ;)Tulipan´s bakverkhttps://www.blogger.com/profile/05768476488200528207noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post-90706333486035262352009-09-13T15:12:02.444+02:002009-09-13T15:12:02.444+02:00Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post-62885036003089381252009-08-15T13:33:35.375+02:002009-08-15T13:33:35.375+02:00en annan variant är att koka en oöppnad burk sötad...en annan variant är att koka en oöppnad burk sötad kondenserad mjölk i 3-4 timmar (burken måste vara helt täckt med vatten hela tiden). det blir en rätt fast kola som är vansinnigt god. som fyllningen i dumle fast mycket bättre. man kan fylla hallon med det, sjukt gott... funkar väldigt bra med en rätt sur citronsorbet också, gärna med mynta och hallon till. det är ju hysteriskt sött så man kan skapa intressanta brytningar med aggresiva syror.Johannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post-24647645194402865772009-08-03T22:57:37.045+02:002009-08-03T22:57:37.045+02:00har nu försökt göra mjölkmarmelad två gånger och m...har nu försökt göra mjölkmarmelad två gånger och misslyckats...googlade då runt och hittade din blogg. Liksom du har jag "fri tillgång" på mjölk och har börjat experimentera lite med att ysta och så. Köpte Jan Hedhs bok och hittade recept på mjölkmarmelad; 4 L mjölk, 1 kg socker, 5 g havssalt och koka 2 timmar i syltgryta. Detta gick inget bra, hände inget och jag höjde då värmen vilket resulterade i bränd botten. Själva smeten blev relativt lös men ganska homogen, lite smågrynig. Skulle väl ha rört oftare. Test nr 2 gjorde jag istället i ugnen i form i vattenbad på 2 L mjölk, halvt kilo socker och 1 tsk salt. Detta skulle puttra under aluminiumfolie i 220 grader i 1-1 timme och en kvart. Här hade det heller inte hänt mycket, jag tog av folien och efter 4-5 timmar hade jag då något som liknade söndersmulad brylépudding, det såg lite ut som när man ystar, med tunnare vätska och så de tjockare bitarna. Det var ljusbrunt och hade kolasmak. Men det var väl inte så det skulle bli. Jag skulle vara jätteglad om du kunde ge tips på vad jag kanske gör för fel. Ser att du har ett annat recept, med bikarbonat och jag kanske skulle testa det. Jag undrar lite över om det har betydelse om mjölken är opastöriserad eller ej, jag tog ju opastöriserad. Trevligt att läsa din blogg annars. mvh/VickAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post-83591277379640992912009-05-31T19:03:07.102+02:002009-05-31T19:03:07.102+02:00Hej.Jag bor på Teneriffa och här äter vi också dul...Hej.Jag bor på Teneriffa och här äter vi också dulce de leche.Den bör se ut och smaka som kolasås så din borde nog ha kokat en stund till.Håller med om att den passar perfekt till glass och fyllning i bakverk.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post-53285838304385118842009-05-23T13:09:58.074+02:002009-05-23T13:09:58.074+02:00Helt osannolikt! Hade aldrig hört något liknande, ...Helt osannolikt! Hade aldrig hört något liknande, men när jag läste kommentarerna, så blev jag nästan sugen på det. Lycka till med användandet!<br />//agathakristie.blogspot.comAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post-41277721488423296042009-05-22T20:53:51.596+02:002009-05-22T20:53:51.596+02:00Kan användas som tårtfyllning eller kakfyllning, i...Kan användas som tårtfyllning eller kakfyllning, i Argentina kallade al fajores. Hållbarhet i kyl upp till en månad.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post-58047573492672096142009-05-09T00:08:00.000+02:002009-05-09T00:08:00.000+02:00ooh, det finns verkligen massor av godsaker att gö...ooh, det finns verkligen massor av godsaker att göra av dulce de leche!<br /><br />en finfin och barnsligt god tårta eller som banoffe pie är att blanda digestivekex + smält smör och trycka ut i en form. Klicka sen ut lagom med dulce de leche. Skiva bananer över för att toppa med fluffig grädde = ljuvligt sött och gott. . Ett alternativ är även byta ut bananskivorna mot syrliga bär såsom lingon eller vinbär.<br /><br />Sen är det fint att använda i exempelvis glass. Jag brukar klicka i det i glassen som en kolarippel vilket blir fantastiskt gott. Kombinera gärna då med nötter.<br /><br />Eller varför inte använda det som tillbehör till fruktsallad.<br /><br />väntar med spänning på att höra om dina expriment :)sanna wnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post-38430382230863251902009-05-08T13:44:00.000+02:002009-05-08T13:44:00.000+02:00Tina: Provade på bröd, lite väl sött kanske. Smaka...Tina: Provade på bröd, lite väl sött kanske. Smakar lite kola.<br /><br />Anonym: Mittemellan skulle jag säga, passa bara så det inte kokar över eller bränner.Fridahttps://www.blogger.com/profile/05879843361210602439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post-51844597000152075272009-05-07T21:47:00.000+02:002009-05-07T21:47:00.000+02:00Ska det vara med låg värme som med gröt?Ska det vara med låg värme som med gröt?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post-66462327803546707312009-05-07T19:53:00.000+02:002009-05-07T19:53:00.000+02:00veldig godt til pannekaker!veldig godt til pannekaker!Fornuftig forskerhttps://www.blogger.com/profile/14095157978195850251noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post-52216655739275611952009-05-07T19:15:00.000+02:002009-05-07T19:15:00.000+02:00I Argentina är detta i det närmaste nationalrätt. ...I Argentina är detta i det närmaste nationalrätt. Där äter man det på rostat bröd men min favorit är till glass och fruktAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3258128445166091446.post-43343328962954820012009-05-07T18:52:00.000+02:002009-05-07T18:52:00.000+02:00Haha, jag har aldrig hört talas om något liknande....Haha, jag har aldrig hört talas om något liknande. Bre på scones? Och vad smakar det egentligen? Mjölk?<br />:Dtinahttp://www.pickipicki.senoreply@blogger.com