Hos oss är våren och sommaren filmjölkstider. Fil med flingor är gott både som frukost och mellanmål. Jag gör i nästan all müsli själv och nu har jag nog hittat favorit 'receptet'.
Min favorit müsli
3 dl havregryn
3 dl dinkelflingor
1 dl solrosfrön
½ dl linfrön
½ dl hackad mandel
knappt ½ dl fibrex
1 dl vatten
ca 25 g smör
ca ½ dl farinsocker
1 dl russin
½ dl hackade torkade aprikoser
Blanda flingor och frön i en långpanna. Häll kokande vatten över smöret och sockret, rör tills det smält. Häll det i långpannan och rör om. Rosta i 200 grader ca 15 minuter. Rör om flera gånger och passa så det inte bränner. Låt svalna och tillsätt russin och aprikoser.
söndag 19 april 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hemgjord müsli slår det mesta. Det är beroendeframkallande. Jag gör min recept på liknande sätt: http://chezsofia.bloggsida.se/2009/03/lyxig-rostad-musli/ .
Tycker att i hemgjord müsli är det "more is more" som gäller! Jag öser i sesamfrö, vetekli, cashewnötter, lite vaniljsocker mm. Efter rostningen kör jag ner pumpafrö, loppfrö & gojibär - mums!!
Skicka en kommentar