Jag har plockat av alla luftlökar och lagt på tork. Tänkt att använda dem till pickles. Sådde en påse syltlök men det kom inte upp en enda liten lök. Så jag tänkte prova dessa, de har ju en bra storlek. Någon som använt egyptisk luftlök till pickles eller syltlök?
onsdag 30 juli 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
5 kommentarer:
Jag har använt dem till syltlök, funkar utmärkt, fast de blir snyggare, men jag tror inte att jag torkade dem innan jag använde dem. Fast det var några år sen. Hemgjord syltlök är så gott!
Vi har dessa lökar hemma och använder de till precis ALLTING! Torkade eller färska. Underbart praktiska saker! Funkar alltid utmärkt. :)
Jag älskar luftlök! Roliga att se som "installationer" i rabatterna, och de nya stänglarna på våren är underbara i st för gräslök till sill eller i sallader. Klipp snett av blir det dekorativr också!
När bladen börjar bli lite "träiga" och bilda smålökarna i toppen får man vänta till hösten då det kommer upp nya fina späda blad. Klipp inte av alla blad på samma lök, utan ta ett eller två bara. Låt moderlöken vara kvar i jorden under vintern, men sätt ut smålökarna där du vill ha dem, redan i september-oktober. MYCKET flerårig, jag har lökar som är minst 20 år gamla från början, de ger hela tiden sidolökar. :-)
Har fått sådana från Tyskland och där kallar man dn för 100 årslök
Rörstänglarna kan användas i alla sallader och istället för gräslök. Löken i toppen är det bra bett i så den passar bra till grytor
Skicka en kommentar